­

 F8A8960 Desktop Resolution 2

fotograaf: Luuk Steemers

Vrijdag 9 september jl. promoveerde Peter van der Ende, werkzaam als onderzoeker bij het lectoraat rehabilitatie van de Hanzehogeschool Groningen, op het onderwerp: Rehabilitatie en de Ouderrol bij Professor Dr. J. Van Weeghel.

Van der Ende maakt in zijn proefschrift duidelijk dat in de GGZ het onderwerp Ouderschap een blinde vlek is; en dat, terwijl 50% van de mensen met psychische beperkingen, ouder is!

 

 

Ouderschap draagt op een natuurlijke manier bij aan participatie en helpt bij het herstel van mensen. Methodische aandacht om de rol van ouder ofwel opnieuw inhoud te geven, of te verbeteren, is noodzakelijk. De innovatie “ IRB en Ouderschap” biedt de ggz medewerker met handelingsverlegenheid op dit vlak, de noodzakelijke handvatten om de ouder daadwerkelijk verder te helpen.

Begin 2017 is er een landelijke training Ouderschap bij Stichting Rehabilitatie. Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk bij landelijke trainingen en studiedagen

Maatwerk bij participeren

 

­