­

Op deze pagina vind je alles over de IRB-Gesprekskaarten en de creatieve toolbox. Als R92 staan we volop in ontwikkelingen. De rugzak vol toebehoren is vers van de pers. Het gebruik ervan zal zich in de praktijk gaan uitwijzen. Daarom zal deze pagina steeds vernieuwd worden. Je vindt hier de laatste aanpassingen en nieuwe toepassingen. Kijk er dus regelmatig op. Heb je een vraag? Stuur ons een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De rugzak is nu al te bestellen maar zal pas begin april uitgeleverd worden. Om het te bestellen dien je minimaal de Basis IRB gedaan te hebben. De kosten van een complete rugzak (zonder IRB in Beelddoos) bedraagt € 235.- exclusief verzendkosten. Het is ook mogelijk om alleen de inhoud te bestellen zonder rugzak, de kosten komen dan op € 170.- exclusief verzendkosten. Bestellen kan door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vermeld duidelijk waar de bestelling naar toegestuurd kan worden en waar de factuur heen kan (vergeet hierbij niet een kostenplaats of afdeling te vermelden). Voor individuele bestellers, dient eerst de factuur betaald te worden voordat de rugzak verstuurd wordt.


De IRB-Toolbox

De IRB- gesprekskaarten, -tegels en -notitieblokjes zijn ontwikkeld op verzoek van professionals om minder talige en meer beeldende IRB-toepassingsmogelijkheden in de begeleiding te kunnen inzetten. Het zijn aanvullende hulpmiddelen waarmee professionals op visuele en tactiele manieren over IRB- onderwerpen een IRB-gesprek kunnen voeren. Dat maakt dat zij extra geschikt voor mensen die beeldend leren, anderstalig of laaggeletterd zijn. Deze hulpmiddelen vormen de eerste onderdelen van een IRB-Toolbox. Deze Toolbox zal verder doorontwikkeld worden.

De IRB- gesprekskaarten

Er zijn 6 sets

De IRB-tegels

Er zijn 23 tegels

De IRB-Notitieblokjes

Er zijn 3 notitieblokjes

 • In gesprek-kaarten
 • Rollen-kaarten
 • Interesse- kaarten
 • Eigenschappen-kaarten
 • Vaardigheden-kaarten
 • IRB-gesprekskaarten
 • 4 IRB Fasen
 • 8 IRB-terreinen
 • 1 tot en met 10 IRB- (on)tevredenheid tegels, met smileys op de achterzijde
 • Draaischijf ‘Onze band’ bespreken
 • Verlanglijst
 • Knelpunten oplossen
 • Mijn acties

 

Toepassingsmogelijkheden

Veel gebruiksmogelijkheden liggen voor de hand omdat de thema’s van de IRB-kaarten, -tegels en -notitieblokje reguliere IRB-gespreksonderwerpen zijn. Voor deze doeleinden zijn ze zonder meer inzetbaar. We zien echter meer toepassingsmogelijkheden, enkele hiervan staan beschreven op de achterzijde van de verpakking van iedere set.

R92 zal zorgdragen voor een uitbreiding van creatieve IRB-toepassingsmogelijkheden. Dit gebeurt mede dankzij steun van subsidies van Agis Innovatie Fonds en Stichting Voorzorg Utrecht in samenwerking met Cosis, RIWIS, Antes en Lister en met Ellen Spanjers. Alle ontwikkelde werkvormen zullen worden opgenomen in de IRB-Toolbox. De verwachting is dat dit rond oktober 2024 gelanceerd zal worden.

Wie kan de hulpmiddelen van de IRB-Toolbox gebruiken?

De IRB-Toolbox is alleen te gebruiken door IRB-geschoolde professionals.

Bestellen

De IRB-kaartensets, -tegels en -actieblokjes zijn enkel als complete set te bestellen, zij worden verstrekt in een canvastas of rugzak. In een later stadium zullen diverse artikelen los te verkrijgen zijn als nabestelling.

Ideeën en ervaringen met ons delen?

We zijn erg benieuwd naar jullie ideeën en ervaringen en hopen dat je deze met ons wilt delen.
Je kunt ze sturen naar onze  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij wensen jullie veel plezier en succes met deze IRB-werkvormen!   Team R92

Maatwerk bij participeren

 

­