­

Wensen ontdekken en ermee aan de slag (durven) gaan lukt veel beter in een goede samenwerking en met overeenstemming over wensen en het te bereiken doel. Over hoe dat proces vorm heeft gekregen vertellen een cliënt, een begeleider en een teamleider van Cosis hun ervaringen.

Lenneke Docter, beleidsmedewerker van Cosis geeft een blik in hun keuken. Zij vertelt hoe Cosis handen en voeten geeft aan de uitvoering van HOZ en ART. Dit doen zij o.a. door toepassingsmogelijkheden te faciliteren waarbij de IRB individueel en structureel programmatisch ingezet wordt om participatiedoelen van cliënten te bereiken.

Dinsdag 6 oktober is ons 2-jaarlijks congres met het thema “Rode kaart voor Buitenspel” in Stadion Galgenwaard. Deze inspirerende “toernooidag” met 4 bijzondere plenaire sprekers en een ruime keuze aan “opstelling, techniek, passie en inzet” in de workshops: mag je niet missen! In de vooraankondiging is het programma te lezen en een deel van de workshops.

R92 investeert dit jaar in het vergroten van het aantal IRB experts met een ervaringsdeskundige achtergrond, die wellicht na het behalen van hun diploma doorstromen als IRB docenten. Door ED-ers de mogelijkheid te bieden om kosteloos deel te nemen aan de 20-daagse Expertopleiding hoopten wij een aantal enthousiaste mensen aan te trekken en dat is gelukt! 

Ik ben Jan Willem Stolk, al heel lang werkzaam bij Stichting R92 en daarnaast werk ik als mbo1 docent bij Yulius Onderwijs.

De verbindende factor tussen beide werkplekken is dat psychiatrie, rehabilitatie en onderwijs samenkomen.
Ik leef mijn leven, en doe mijn werk, vanuit het geloof in een betere wereld waarin iedereen mee mag doen en tot zijn of haar doel mag komen.

Maatwerk bij participeren

 

­