­

Het 2 jaarlijks congres van R92 zal komend jaar plaatsvinden op dinsdag 6 oktober in Stadion Galgenwaard. De uitgebreide vooraankondiging met early bird korting zal begin januari verspreid worden.

Wil je verzekerd zijn dat je alle informatie krijgt? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat je als eerste alle ins en outs krijgt te horen.

Langs deze weg willen wij u informeren over de op handen zijnde wisseling van de wacht bij de directie van R92. Na bijna vijf jaar draagt Annemarie Zijlstra per 1 januari aanstaande het stokje over aan Ronald Sietsma.

De afgelopen periode is hard gewerkt aan de modernisering van ons aanbod. Een greep uit de vernieuwing: E-learning, IRB in Beeld, de WMO-modules “financiële zelfredzaamheid vergroten” en “stap uit eenzaamheid”. Uit de enthousiaste reacties van klantinstellingen maken we op dat R92 met deze vernieuwing goed aansluit bij de sterk veranderende praktijk en de uitgangspunten van herstelondersteunende zorg.

Lies Korevaar, lector Rehabilitatie van de Hanzehogeschool Groningen, is op 21 juni door het Interstedelijk Studenten Overleg en ScienceGuide verkozen tot Lector van het Jaar 2019. Lies Korevaar doet al twintig jaar onderzoek binnen het domein rehabilitatie en maakt zich sterk voor het welzijn van studenten.

Zijn Lectoraat heeft onder meer Begeleid Leren ontwikkeld, een belangrijk hulpmiddel om studenten en leerlingen met psychische problemen te helpen bij het verkennen, kiezen, verkrijgen en behouden (IRB fasen) van een reguliere opleiding.

Op dinsdag 18 juni tekenden Tom van Wel en Annemarie Zijlstra de samenwerkingsovereenkomst tussen Bureau Van Wel en R92. In deze overeenkomst spreken de partijen hun intentie uit om samen op te trekken in speciale projecten. Tom van Wel is al heel veel jaar verbonden aan de stichting en R92 is dan ook zeer blij dat de banden nog verder worden aangetrokken. Op dit moment draait er een pilot training geschreven door Tom bij Cosis, waarover binnenkort meer!

 

Onder ervaringsdeskundigen groeit het inzicht dat gesprekstechnieken zoals de IRB kunnen bijdragen aan het maatschappelijk herstel van mensen met psychische aandoeningen. Ook op dit terrein helpt het om zulke ondersteuning zelf te hebben meegemaakt. Lenneke Elfers (bestuurslid R92) en Nicoline Telgenkamp (docent R92) verhalen in dit interview, dat gepubliceerd werd in het Tijdschrift Participatie en Herstel (nummer 1, 2019, pp 38-41) onder andere over hun ervaringen met maatschappelijk herstel en de ondersteuning daarbij.

Maatwerk bij participeren

 

­