­

Mariejanne van den Berg wint de sloganwedstrijd met 'Via rehabilitatie samen op weg naar participatie'. De jury, bestaande uit Tom van Wel, Karin Vreeswijk en Jos Dröes heeft er een hele kluif aan gehad. Het begon ermee dat we maar liefst 120 inzendingen hadden van 35 inzenders.

Uit de 120 inzendingen kozen we er drie waarover we het eens waren. Deze topdrie werden genomineerd. We dachten toen dat we er bijna uit waren. Maar dat viel tegen. Het blijkt dat een slogan waarvan je in eerste instantie denkt: ja, leuk, in tweede instantie allerlei bezwaren bevat.

Zo redeneerden we verder, en het resultaat was dat we er met de genomineerden niet uitkwamen. Ook werden onze wensen duidelijker. We werden ons ervan bewust dat we iets erin wilden hebben dat gaat over meedoen of participeren en iets dat uitdrukt dat er een gezamenlijke weg te gaan is in die richting.

slogan winnaar 2Dus gingen we terug naar de lange lijst. We kozen twee nieuwe favorieten, namelijk ‘De weg naar Participatie (Artie van Tuijn) en 'Via rehabilitatie samen op weg naar participatie' (Mariejanne van den Berg). De laatste slogan vonden we te lang, maar bevatte wel alle elementen die we belangrijk vinden: rehabilitatie, samen op weg en participatie. We hebben toen besloten om de slogan wat in te korten en ‘participatie’ te vervangen door ‘participeren’ omdat dat actiever is.

Wat ons betreft heeft Mariejanne van den Berg de sloganwedstrijd gewonnen. De nieuwe slogan luidt:

"Op weg naar participeren"

Maatwerk bij participeren

 

­