­

Onze Expertdag begon inhoudelijk met een sterke en belangrijke bijdrage van Lisette van der Meer over   Cognitieve Adaptatie Training en aansluitend van Margriet Cannegieter en Marjon Huiting over ‘Dit ben ik’. Beide onderwerpen komen aan de orde tijdens de IRB-Expert opleiding. De deelnemers vonden het superinteressant dat de deskundigen zelf hun kennis en ervaring kwamen toelichten.

Ook hebben wij deze dag, met trots ‘de IRB in een nieuw jasje’ gepresenteerd, zoals de nieuwe IRB-routes, de nieuwe Expertopleiding 2.0 en onze IRB-gesprekskaarten. Er is door velen enorm veel werk verzet om al het IRB-les en werkmateriaal een mooie en frisse look te geven en uiteraard ook sterk inhoudelijk door te ontwikkelen. Met razend enthousiasme is dit allemaal door alle aanwezigen ontvangen!

En dat smaakt naar meer! We willen heel graag doorpakken. Als alles volgens plan verloopt zal R92 in samenwerking met Cosis, Antes, Riwis en Lister en Ellen Spanjers en door toekenning van subsidie van Agis Innovatiefonds en Stichting Voorzorg aan de slag gaan met het ontwikkelen van creatieve IRB-toepassingsvormen. Daar zien we erg naar uit. Op basis van wensen en behoeften van gebruikers (deelnemers/ cliënten/IRB-geschoolde professionals en de betrokken organisaties) worden opgehaald.  Deze werkvormen zullen onderdeel gaan maken van de IRB-Toolbox.  Door deze vormen kan de IRB makkelijker worden ingezet bij mensen die beeldend leren of beeldend willen werken.

In de drie workshops die Ellen op 4 maart heeft gegeven, heeft zij de eerste wensen opgehaald. We zullen jullie op de hoogte houden van de activiteiten en ontwikkelingen!  Team R92.

Maatwerk bij participeren

 

­