­

Op 3 juni jl. overleed Artie van Tuijn.

Hij heeft zijn hele werkzame leven, in verschillende rollen en functies, gewijd aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor psychosociaal kwetsbare mensen. Hij was een voorloper in het denken over het aanpakken van discriminatie en stigmatisering van deze groep burgers.

Hij ging al lang voordat dit gangbaar werd, uit van ‘gewoon meedoen’ en een menswaardig bestaan voor mensen met ernstige psychische problemen. Humane huisvesting, participatie in werk en studie, Artie streefde ernaar op allerlei niveaus. Als directeur van RIBW Brabant, als voorzitter van talloze werkgroepen bij Valente en haar voorgangers, en als bestuurslid, secretaris en uiteindelijk bestuursvoorzitter bij R92. (Van 2000 tot 2018)

In die hoedanigheid hebben wij het grote voorrecht gehad om jarenlang zijn warme menselijke manier van omgaan met iedereen om hem heen te kunnen meemaken. Hij combineerde een bijzonder hoffelijke omgangsstijl met focus op resultaten voor de doelgroep waar we ons allen voor inzetten. Hij was een zeer betrokken en benaderbaar bestuurder.

Wij zijn dankbaar voor alles wat hij voor het onderwerp Rehabilitatie heeft betekend.

Wij wensen zijn naasten veel sterkte bij dit grote verlies.

Directie/staf/bureau R92

Kijktip: een jaar geleden interviewde Birgit Sporken Artie van Tuijn: https://youtu.be/2qIjFanobT8

Maatwerk bij participeren

 

­