­

In oktober organiseerde R92 een Expertdag. Voor deze dag worden in het bijzonder onze IRB-experts en docenten uitgenodigd, daarnaast kunnen geïnteresseerden zich ook opgeven voor deze inspirerende dagen. Dit keer was het thema HOOP.

In het plenaire gedeelte sprak Emma Pleeging en Martijn Kole. Met de titel “Groei door Geluk. De rol van hoop en welzijn in het sociaal domein.” vertelde Emma over haar promotieonderzoek. De definitie van Hoop, wat doet Hoop en hoe kunnen we dit inzetten. Een zeer interessante presentatie, wat smaakte naar meer.

Daarna hield Martijn een betoog voor Peer Support Dialoque. Waarom is het belangrijk om een echt waarlijk open gesprek te voeren? En hoe zorg je dat je door de moeite heen gaat. Hij pleitte voor meer trainingen op dit gebied.

In de middag kon men kiezen uit de volgende workshops:

Hoopverlening, door Julia Driessen, docent bij R92 en werkzaam bij VGZ. De presentatie gaat in hoe Het stimuleren van positieve verwachtingen als basis van herstel kan dienen.

Zonder hoop geen activering, door Ron vd Heuvel en Maarten Baelde, beide werkzaam bij Pameijer en IRB-experts i.o. Een krachtige workshop met als titel: “Samen zoeken we naar manieren om cliënten beter te ondersteunen”.

En als laatste een workshop van Martijn Kole, adviseur bij Blauwe Paard: Wat kan POD ons leren? Binnen Peer supported Open Dialoque zoeken we naar hoe samen betekenis te geven aan dat wat moeilijk is, pijn doet en dan ervaren dat dit ons niet volledig hoeft weg te vagen hetgeen ruimte maakt voor hoop en perspectief!

Het was een zeer waardevolle dag. De volgende Expertdagen voor 2023 staan gepland op maandag 13 maart en donderdag 9 november. Thema en locatie volgen snel. Zet deze dagen alvast in je agenda. Wil je zeker zijn dat je hier mail over krijgt? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maatwerk bij participeren

 

­