­

Op 3 november gaf Birgit Sporken van R92 een workshop op de Praktijkdag van de Programmaraad (https://www.samenvoordeklant.nl/). Zij richten zich op het verbeteren van de dienstverlening aan werkgevers en werkzoekenden.

Op deze dag waren er diverse sessies met thema’s als krapte op de arbeidsmarkt, aandacht voor werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en jongeren in een kwetsbare positie.

Samen met Cris Bergmans - projectcoördinator Hoofdzaak Werk, Jan Markerink - programmamanager Hoofdzaak Werk, Therese Venema - Adviseur Werk Lister, Esther Talsma - Trajectbegeleider GGZ Oost Brabant gaf Birgit Sporken de workshop “Hoe methodische werkwijzen bijdragen aan succesvolle re-integratie van psychisch kwetsbaren.”

In het project Hoofdzaak Werk wordt door 35 arbeidsmarktregio’s gewerkt aan betere baankansen voor mensen met een psychische aandoening. In dat kader worden er binnen de GGZ-methodieken ingezet, zoals IPS (Individuele Plaatsing en Steun) en IRB (Individuele Rehabilitatie Benadering), bij de uitvoering van individuele trajecten naar betaald werk. Juist de combinatie van deze methodieken kan versterkt bijdragen aan succesvolle resultaten en een goede samenwerking met UWV en gemeenten. Met behulp van praktijkvoorbeelden gaan we in op welke meerwaarde dit heeft, vanuit verschillende perspectieven van stakeholders. Eveneens laten we zien hoe de IRB naadloos aansluit aan bij de principes van zelfregie, IPS, de visie op herstelondersteunende zorg en het gedachtengoed van Positieve Gezondheid. Werken met een combinatie van beide methoden draagt bij aan een sterker professioneel kader voor deze sector, omdat dit leidt tot meer duurzame inzetbaarheid en meer succesvolle trajecten.

Meer weten over wat de IRB kan betekenen bij het verkennen, kiezen, verkrijgen en behouden van werk mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maatwerk bij participeren

 

­