­

In dit boek vertelt Jos openhartig hoe hij zich persoonlijk heeft ontwikkeld in zijn rol als psychiater en hoe dit geleid heeft tot zijn huidige zienswijze op herstel en wat hij de kern vindt van herstel ondersteunende zorg. Op persoonlijke wijze beschrijft hij wat bijdroeg aan zijn eigen herstel en persoonlijke groei.

Voor iedereen die interesse heeft vanuit historisch perspectief op de psychiatrie, of vanuit belangstelling voor de langdurende ggz is dit boek een echte aanrader. Je wordt meegenomen hoe Jos zich ontwikkelt van een traditionele psychiater tot een, in onze ogen, visionaire psychiater die aan de wieg heeft gestaan van een bloeiende herstelbeweging in Nederland.

Daarbij is Jos Dröes zondermeer vanaf het eerste uur de drijvende inhoudelijke kracht bij de Stichting Rehabilitatie ’92. Zijn betekenis voor de ontwikkeling van de rehabilitatiebeweging in Nederland en in het bijzonder ten aanzien van de IRB is enorm. Voor dit alles zijn wij én velen met ons die een bijdrage leveren aan de participatiebevordering van mensen met een kwetsbaarheid, hem zeer erkentelijk. Wij bevelen daarom dit boek van harte aan!

Bestel het boek hier.

Maatwerk bij participeren

 

­