­

Afgelopen donderdag hebben wij, Jan Berndsen en Birgit Sporken in het kader van Spoor 22, een Masterclass Positieve Gezondheid mogen verzorgen. In deze bijeenkomst is de Positieve Gezondheid toegelicht en is er een relatie gelegd hoe Positieve Gezondheid zich verhoudt ten opzichte van het gedachtengoed van Herstel Ondersteunende Zorg, van Competentie Gericht Begeleiden en van de Individuele Rehabilitatie Benadering.

In dialoog met het publiek is er ingegaan op waar het werken vanuit deze benaderingen zich vindt, waar het ermee werken verschilt en waar de benaderingen en hun werkwijzen elkaar kunnen versterken. De deelnemers waren erg enthousiast en gaven aan dat zij deze bijeenkomst als inspirerend hebben ervaren. Die positieve ervaring delen wij en dit komt beslist ook door de bijzondere en goede organisatieopzet.

Een opzet waarbij MB0 en HBO studenten en hun docenten (ROC Mondriaan en De Haagse Hogeschool) samen met hulpverleners uit het werkveld (medewerkers Kessler Stichting en van Stichting Anton Constandse) en betrokken organisaties (IPH, R92. Learning Connected en Spoor 22) in gesprek zijn gegaan om ideeën en ervaringen uit te wisselen, op een prachtplek op de Haagse Hogeschool. Wij willen de organisatie bedanken voor deze mooie gelegenheid en bijzondere ontmoeting!

Maatwerk bij participeren

 

­