­

Vol trots delen wij u mede dat de heer Jan Berndsen is toegetreden tot het bestuur van R92. Wij zijn zeer blij met zijn aanvulling in het bestuur en kijken uit naar een mooie samenwerking.

Jan Berndsen is een ervaren GGZ bestuurder met een sterke inhoudelijke focus. Kritische beschouwer van de hedendaagse GGZ praktijk die altijd het belang van de eindgebruiker in het vizier heeft. Netwerker die nationale en internationale praktijken met elkaar verbindt en daarbij het mensenrechtenperspectief centraal stelt.

 

Op dit moment werkzaam bij het Institute for Positive Health (iPH) om het gedachtegoed van Positieve Gezondheid in de GGZ te implementeren.

Daarnaast is hij voorzitter van Mental Health Europe, een Europese lobby organisatie gevestigd in Brussel.

Met zijn adviesbureau Blauwe Paard richt hij zich op het bevorderen van mentale gezondheid in het algemeen en op inclusie van iedereen, in het bijzonder van mensen met een psychische aandoening. Het Blauwe Paard is een verwijzing naar de democratische psychiatrie in Triest, Italië, waarmee hij zich al jaren verbonden voelt. Het is hét symbool voor de beste GGZ zorg in de wijk waar aandacht is voor alle levensgebieden. Hierdoor kunnen mensen maximaal meedoen zoals zij dat zelf willen.

Maatwerk bij participeren

 

­