­

Ervaringen van deelnemers:

“Praktische, inhoudelijk training”

“Een goede aanvulling op mijn werk”

“Verhelderend en geeft nieuwe handvatten binnen het werkveld”

De overheid zet sterk in op de deelname van álle burgers aan de samenleving. Soms missen mensen op een bepaald moment in hun leven de vaardigheden om zelfstandig keuzes te maken op de terreinen wonen, werken, leren of van sociale contacten. De Basis IRB heeft als doel de cursisten kennis te laten maken met de 4 fases van de IRB (verkennen, kiezen, verkrijgen en behouden) zodat ze na afloop een traject met een cliënt kunnen uitvoeren.

De training bestaat uit informatie over bovengenoemde 4 fases. Elke fase bevat een deel “mijn zelfinzicht vergroten”, waarbij de cliënt meer leert over zichzelf, en een deel ”mijn acties uitvoeren” waarin concreet wordt aangegeven wat er dient te gebeuren om de fase af te kunnen ronden.

Onderdeel van de Basis IRB is IRB in Beeld. Dit is een vorm van rehabilitatie waarbij gebruik gemaakt wordt van de blokken van de Yucelmethode. Deze visuele manier van werken maakt het voor cliënten makkelijker de samenhang te zien tussen het eigen doel, de knelpunten en de ondersteunende factoren.

Voor wie: Begeleiders die als onderdeel van hun takenpakket kwetsbare burgers met uiteenlopende achtergronden helpen bij het verkennen, kiezen, verkrijgen en behouden van eigen participatiedoelen.

Wanneer: dinsdag 4 en 18 juni
Waar: Woerden
Kosten: € 995,-  per deelnemer inclusief lesmateriaal, blokkentas en catering
Docent: Melanie Borst

Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Maatwerk bij participeren

 

­