­

Dat heeft Hans Gorissen gedaan. Hans werkt als trajectbegeleider bij Reakt en hij heeft ‘Kijk op de wijk’ ontwikkeld, een initiatief waarbij gebruik wordt gemaakt van een ‘strippenkaart’. Deze strippenkaart heeft inmiddels, door een goede samenwerking met collega’s, cliënten en maatschappelijk betrokken organisaties goed body en vorm gekregen!

Met de ‘Kijk op de wijk strippenkaart’ leren cliënten de mensen, activiteiten en organisaties in hun woonwijk kennen. Cliënten kunnen de strippen verzilveren en allerlei plekken bezoeken, bijv. een atelier, of een bakkerij, of een ontmoetingsclub, waar ze van harte welkom zijn. Door het gebruik van de strippenkaart, krijgen de cliënten een beeld of er activiteiten bij zijn die bij hen passen, waar ze aan willen bijdragen. De resultaten van dit initiatief zijn succesvol. Cliënten delen hun positieve ervaringen en meerdere gemeenten gaan de strippenkaart in hun wijken inzetten. Om een mooi voorbeeld te noemen: een cliënt heeft door Kijk op de Wijk een werkervaringsplek gekregen en is inmiddels in dienst gekomen bij Parnassia Groep, hij werkt mee aan de uitrol van Kijk op de Wijk!

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten: https://www.reakt.nl/wat-bieden-we/onze-projecten/kijk-op-de-wijk of volg zijn workshop op ons Webinar 13 april 2021, waar info over volgt!

Maatwerk bij participeren

 

­