­

Sinds maart zijn de trainingen voor de IRB en alle daartoe behorende modules logischerwijze geannuleerd. Ook R92 heeft maatregelen moeten nemen om verdere verspreiding van het COVID-19 virus te voorkomen. Wij hebben in de afgelopen weken echter niet stil gezeten. Bij de meeste organisaties waar wij trainingen in de IRB geven, leeft de vraag op welke wijze medewerkers ondanks de beperkingen, toch getraind kunnen worden. Deze voor cliënten zo waardevolle methodiek (IRB) is immers actueler dan ooit! De cliënt moet meer en meer zelf de regie over het leven (her)nemen, maar hulpverleners vragen zich af hoe zij de hulpvrager daarin kunnen ondersteunen.

Onze staf is druk bezig de basis IRB om te zetten naar een online-training van dezelfde kwaliteit als de klassikale training. De verwachting is dat we in mei met 2 pilots kunnen starten en op basis van de opgedane ervaringen kunnen opschalen naar meerdere organisaties. Afhankelijk van de ervaringen en de ontwikkelingen in de samenleving, zullen vanaf september/oktober meerdere trainingsmodules kunnen worden aangeboden. Het zou ons niet verbazen wanneer op termijn hybride trainingsmodules aan populariteit gaan winnen!

Heeft u vragen of wilt u uw organisatie voor trainingen aanmelden, neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

Maatwerk bij participeren

 

­