­

EUROPESE PRIMEUR: EERSTE ONLINE MODULE INDIVIDUELE REHABILITATIE BENADERING

Rehabilitatie ‘92 en Brijder Verslavingszorg hebben in een unieke samenwerking een online module ontwikkeld voor cliënten die belemmeringen ervaren door middelengebruik en gokken in combinatie met een veranderwens hebben op het gebied van zinvol werk, studie en andere bezigheden.
Vrijdag 24 november jl. was de feestelijke livegang van de module en kregen de eerste IRB experts van Brijder Verslavingszorg, REACT en Lucertis een introductie IRB online.

 De eerste ervaringen leren dat zowel de cliënt als de IRB expert het leuk vinden om met de online module te werken. De module is handig opgebouwd en heeft eenvoudige werkbladen die de cliënt zelfstandig kan maken.

De opdrachten zijn online en indien gewenst vindt er online coaching plaats door een expert op het gebied van IRB. De online contacten worden afgewisseld met live contacten op de momenten waarbij contact in levende lijve gewenst is.

Als je de kenmerken van een IRB experts vergelijkt met de competenties van de online hulpverlener, dan komt het opvallend genoeg overeen. IRB experts zijn bij uitstek geschikt om online hulp te verlenen, omdat zij met de methodiek al invulling geven aan veranderende regie en transparantie in de behandeling.

De methodiek en het online aanbieden lijken dus heel goed bij elkaar te passen.
Rehabilitatie ‘92 en Brijder Verslavingszorg houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Maatwerk bij participeren

 

­