­

Langs deze weg willen wij u informeren over de op handen zijnde wisseling van de wacht bij de directie van R92. Na bijna vijf jaar draagt Annemarie Zijlstra per 1 januari aanstaande het stokje over aan Ronald Sietsma.

De afgelopen periode is hard gewerkt aan de modernisering van ons aanbod. Een greep uit de vernieuwing: E-learning, IRB in Beeld, de WMO-modules “financiële zelfredzaamheid vergroten” en “stap uit eenzaamheid”. Uit de enthousiaste reacties van klantinstellingen maken we op dat R92 met deze vernieuwing goed aansluit bij de sterk veranderende praktijk en de uitgangspunten van herstelondersteunende zorg.

In Ronald Sietsma hebben we een goede opvolger gevonden die deze koers verder zal gaan uitbouwen. De intentie is dat Annemarie de komende jaren aan R92 verbonden blijft als staflid. Op deze manier waarborgen we de continuïteit zo goed mogelijk.

Ronald Sietsma stelt zich voor:

Nadat ik als maatschappelijk werker was opgeleid, heb ik een aantal jaren in het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) gewerkt. Een paar jaar nadat ik een leidinggevende positie op mij nam, ben ik afgestudeerd als Arbeid & Organisatiepsycholoog, later aangevuld met een Master Changemanagement.
In mijn loopbaan heb ik in veel sectoren gewerkt waar mensen geholpen worden hun weg (weer) in de maatschappij te vinden. Zo heb ik naast het eerder genoemde AMW, in de Reclassering, Jeugdzorg, Forensische psychiatrie, Beschermd wonen, Maatschappelijke opvang, Gevangeniswezen en Ouderenzorg gewerkt, sinds 1992 in de rol van (interim)manager. Van 2014 t/m 2018 heb in Duitsland gewoond en als psycholoog in een gevangenis, gedetineerden behandeld. Steeds was het voor mij een belangrijk, dat ik er vanuit mijn rol als professional en leidinggevende toe bij kon dragen dat (kwetsbare) mensen in staat worden gesteld om zelf de verantwoordelijkheid over hun leven te nemen.

Ik ben blij in R92 een organisatie gevonden te hebben die hulpverleners opleidt om precies dat te doen: aan te sluiten bij waar de cliënt is en deze te ondersteunen in het realiseren van de door haar/hem zelf gewenste verandering. Op die manier kan maatschappelijk herstel voor en met maatschappelijk kwetsbare mensen gerealiseerd worden.

Mijn ervaring als professional en leider van organisaties, zet ik vanaf 1 januari 2020 graag in voor R92. Ik verheug me op de samenwerking met zowel de medewerkers van de organisatie, als met de vele netwerkpartners die ook gemerkt hebben wat een krachtige werkwijze en visie zij met de IRB ‘in huis’ gehaald hebben.

Ronald Sietsma

Maatwerk bij participeren

 

­