­

Terwijl een groot deel van Nederland bijtankt, organiseert R92 een zestal interessante studiedagen tegen het aantrekkelijke zomertarief van € 195,- (reguliere prijs € 295,- / € 595,-)

Alle dagen zijn van 10:00 uur - 16:00 uur inclusief verzorgde lunch en worden gegeven bij R92 te Bilthoven of op loopafstand van Amersfoort CS. Inschrijven kan via dit formulier.


Vrijdag 6 juli: Coaching van collega’s bij het gebruik van de IRB
Door docent: Rob Ruijs
Voor wie: Werkbegeleiders in de IRB

Na het volgen van een opleiding tot werkbegeleider IRB zit je niet tussen je collega’s maar voor je collega’s. Je rol is anders geworden. Je geeft werkbegeleiding aan je collega’s. Er wordt veel van je verwacht. Laat zien waar je voor staat! Deze dag krijg je o.a. concrete handvatten om beter om te gaan met weerstand en constructief feedback geven en ontvangen. Met meer succes en tevredenheid de rol als werkbegeleider uitvoeren!

Aanmelden


Donderdag 12 juli: Herstel en Dubbele Diagnose
Door docent: Jacqueline Posthumus en ervaringsdeskundige Marja van Veen
Voor wie: Medewerkers in de zorg die te maken hebben met mensen met psychiatrische problematiek en
afhankelijkheid of misbruik van middelen

Je maakt kennis met herstel, herstelondersteunende zorg en rehabilitatie als basis van de behandeling van mensen met een dubbele diagnose. We besteden aandacht aan het hanteren van machteloosheid en het integreren van herstel, behandeling en rehabilitatie in assessment en behandelplan.

Aanmelden


Donderdag 19 juli: IRB in Beeld
Door docent: Els Luijten
Voor wie: Hulpverleners met klantencontact

In de ‘IRB in Beeld’ uiten we de onderdelen van de IRB in een beeldtaal die ontleend is aan de Yucelmethode. De IRB in Beeld is vooral geschikt om te gebruiken bij mensen die moeilijk zelf de regie van het verwezenlijken van hun participatiedoelen in handen nemen. Het zelf bouwen van opstellingen helpt hen bij het oppakken van een actieve rol. Voor hulpverleners is het een manier om de grote lijn van het proces vast te houden zonder dat de details verloren gaan. Minder papier en meer visualiteit!
De blokkendoos is na afloop te koop voor € 150,- i.p.v. € 200,-

Aanmelden


Donderdag 16 augustus: Zorg voor Participatie
Door docent: Annemarie Zijlstra
Voor wie: Begeleiders die werken met mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking en begeleiders die werken met mensen die door jarenlang verblijf in een instelling niet goed (meer) kunnen verwoorden wat ze willen.

Je maakt kennis met de speciaal ontwikkelde, non-verbale variant van de IRB voor mensen waarbij verbale communicatie beperkt mogelijk is. Het realiseren van participatie is ook voor deze mensen mogelijk. Je leert een aantal praktische tools waarmee je doelen kun formuleren en realiseren, die bij de persoon passen. Hierdoor ontstaat maximale betrokkenheid en regie!

Aanmelden


Donderdag 23 augustus: Betaald werk voor Iedereen
Door docent: Irma Dekker
Voor wie: Jobcoaches, trajectbegeleiders en hulpverleners die zich op werk richten We behandelen op een praktische manier negen effectieve strategieën om contact te leggen met potentiële
werkgevers. Deelnemers worden zich bewust van het groot aantal kansen om contact te leggen met potentiële werkgevers en doen ideeën op voor de eigen werkpraktijk.

Aanmelden


Donderdag 30 augustus: Het realiseren van IRB leer-of zorgprogramma’s
Door docenten: Annemarie Zijlstra en Birgit Sporken
Voor wie: hulpverleners, teamleiders, beleidsmedewerkers en IRB experts

Binnen je werksituatie zie je vaak dat meerdere cliënten ‘dezelfde soort participatiewensen of doelen hebben’. Tegelijkertijd stellen financiers eisen aan de organisatie waarbij de zorg moet leiden tot bepaalde participatie uitkomsten van cliënten. Met behulp van zorg/leer programma’s of door cursussen is het mogelijk veel nadrukkelijker specifieke participatie ondersteuning aan te bieden én zo participatie uitkomsten te realiseren. Op deze studiedag leer je hoe een basisformat van een programmatische aanpak er uit ziet en maak je kennis
met inspirerende concrete voorbeelden uit verschillende praktijken.

Aanmelden


Flyer Summerschool 2018 (PDF)

Maatwerk bij participeren

 

­